RADNICIMA EUROFIDASA IZ RAŠE UMJESTO BOŽIĆNICE – OTKAZ

RADNICIMA EUROFIDASA IZ RAŠE UMJESTO BOŽIĆNICE – OTKAZ

28.12.2007. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon deset godina uspješnog rada tvrtka «Eurofidas» iz Raše zatvorila je svoja vrata i prestala sa radom. To ne bi bilo ništa neobično da se to nije dogodilo iznenada bez ikakve najave kako javnosti tako i samim radnicima.

U petak 21.12. vlasnik tvrtke Darko Čakarun, koji ima i dvije sestrinske firme u Poreču i Zagrebu, sa velikim salonom na Jankomiru kojeg vodi njegova supruga, došao je u Rašu i uz plaću podijelio, šokiranim radnicima, ugovore o otkazu. Tako je umjesto planirane Božićnice, osam radnika preko noći završilo na ulici bez ikakvih prijašnjih najava i znakova da bi se to moglo dogoditi.

U brojnim pokušajima da dobijemo vlasnika te tvrtke u tome nismo uspjeli tako da razloge zatvaranja tvrtke nismo uspjeli dobiti, ali smo neslužbeno saznali da zbog određenih zdravstvenih problema on u ovom trenutku tvrtku više ne može voditi. Također i šokirani radnici nisu još uvijek željeli pred mikrofone, jer nisu načisto sa cjelokupnom situacijom, ali će sigurno potražiti svoja prava. Ogorčenje ne skriva ni načelnik Općine Raša koji je iznenađen s ovim što se dogodilo tim više što nije bilo nikakve naznake eventualnih financijskih problema u toj tvrtki, te da bi mu u bilo kojoj situaciji općina bila izašla u susret. Inače tvrtka «Eurofidas» je svoj rad započela u rujnu 1997. godine, a prva se na Labinštini počela baviti PVC stolarijom, a umjesto proslave deset godina rada tvrtke, svoj je radni vijek završila na krajnje nekorektan način.

Eurofidas otazi radnicima PVC stolarija Raša Poreč Darko Čakarun