Radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji

Radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji

21.8.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Istarska županija u suradnji sa Institutom za turizam iz Zagreba počinje provedbu terenskih radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji.

 

Posebno se želi naglasiti značaj ovih radionica čija je provedba nužna kako bi se ovaj predmetni program pravovremeno izradio i prezentirao na sjednici Skupštine Istarske županije sredinom sljedećeg mjeseca, te kako bi sve priobalne jedinice lokalne samouprave u Istri mogle kandidirati svoje projekte tematizacije i uređenja plaža na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma.

 

Slijedom navedenog, u srijedu, 26.08.2015. s početkom u 14,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Labina (Titov trg 11) održat će se zajednička radionica za područje Grada Labina i općina Kršan i Raša.  

 

Pozivamo na sudjelovanje sve dionike s ovog područja: hotelijere i ostale koncesionare na plažama, lokalne turističke zajednice, predstavnike ostalih jedinica lokalne samouprave i Ureda državne uprave, Lučku upravu, udruge iznajmljivača, udruge za zaštitu okoliša i drugu zainteresiranu javnost, te sve ostale koji smatraju da svojim sudjelovanjem mogu doprinijeti kvalitetnoj provedbi radionice.

 

Predviđeno trajanje radionice je između sati i pol i dva sata sa sljedećim dnevnim redom:

 

1) Radni dio: Prezentacija Instituta za turizam

    - Ciljevi Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama

    - Tijek izrade Regionalnog programa u Istarskoj županiji

    - Prijedlozi tematizacije i Vršnog kapaciteta (Carrying capacity) plaža

 

2) Pitanja i odgovori – otvorena rasprava

 

Na prezentaciji će govoriti prof. dr. Ivo Kunst i prof. dr. Neven Ivandić (Institut za turizam), pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković sa suradnicima.

 

 

plaža program morske plaže terenske radionice