Radionica i predstavljanje knjige Bebe vole papati

Radionica i predstavljanje knjige Bebe vole papati

25.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradska knjižnica Labin poziva vas na radionicu i kušaonicu za uvođenje čvrste hrane bebama pod nazivom Bebe vole papati koja će se održati u svrhu promocije knjige Bebe vole papati autora Rebeke Mahorič (specijalist za prehranu dojenčadi, ing. kemije) i Iztoka Jančara. Knjiga sadrži preko 600 recepata za svaki obrok i svaki dan uvođenje dohrane. Svi recepti, namirnice, njihov redoslijed uvođenja i omjeri, isto kao i savjeti i preporuke vezani uz dohranu, vode se najnovijim smjernicama Europskog udruženja za dječju gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece (ESSOP). Recenzenti hrvatskog izdanja su prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, prim., dr. med., spec. pedijatrije i Milica Tikvić, mag. med. techn., patronažna sestra.

Radionica u trajanju 45 minuta namijenjena je svima koji se bave djecom od najranije dobi, u prvom redu roditeljima, a osmišljena je tako da se pripremaju tri obroka – ručak, mliječno-žitna kašica i voćno-žitna užina, koje bebe s roditeljima mogu i degustirati. Cilj radionice je upoznati roditelje s najnovijim pedijatrijskim preporukama iz područja prehrane te osvijestiti važnost pripreme domaćih, kuhanih i zdravih obroka.

Radionica i kušaonica uvođenja čvrste hrane bebama održat će se u srijedu, 30. listopada s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici Labin.

prehrana prehrana beba bebe vole papati edukacija radionica