Radio Labinu nagrada HURIN-a za najbolju akciju

Radio Labinu nagrada HURIN-a za najbolju akciju

21.10.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Opatiji su jučer počeli 8. Dani elektroničkih medija, na kojima su sinoć uručene  godišnje nagrade Hrvatske udruge radija i novina. Nagradu za najbolju akciju „Pozdrav ljetu“  dobio je Radio Labin.  

Nagradu za životno djelo primio je Borivoj Zimonja iz Radio Martina, koji je na radiju počeo raditi kao srednjoškolac, prije više od 40 godina, i kako je kazao „radio je njegova prva ljubav“. Komentirao je jednu pojavu na današnjoj radijskoj sceni: (ton – Borivoj Zimonja). Bitno je da, kaže ovaj iskusni radijski djelatnik: (ton – Borivoj Zimonja1). Ne slaže se Zimonja da radio treba biti jukebox sa čim manje priče, nešto što je u posljednjih nekoliko godina postao trend: (ton – Borivoj Zimonja2). Znanje, kao i u svakom poslu, potrebno je prenositi na mlade, kaže laureat Borivoj Zimonja:  (ton – Borivoj Zimonja3). Mislio je on pritom na veliku odgovornost onoga ispred mikrofona da prenese informaciju točno te da slušatelja zadrži uz radio.

A da radio ima sigurnu budućnost, slaže se i predsjednik HURIN-a Marijan Beljan, koji je sinoć sinoć kazao: “Ugodno sam iznenađen da smo još uvijek tu s obzirom na gospodarsku situaciju. Tradicija dodjela nagrada od 22 godine znak su naše opstojnosti i zalog da ćemo mi još dugo, dugo trajati.” Dane elektroničkih medija, koji traju do sutra,  organiziraju HURIN i Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su Nacionalna udruga televizija i HAKOM. Prilika je to da se medijski djelatnici upoznaju s prijedlogom medijske politike, perspektivama razvoja elektroničkih medija u narednom razdoblju, kao i europskim praksama poticanja proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa.

 

Foto: Radio Labin

 

 

radio labin nagrada hurin pozdrav ljetu agencija za elektroničke medije borivoj zimonja