Rabački školarci u posjetu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Rabac - Labin u okviru DOP programa Valamar Riviere

Rabački školarci u posjetu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Rabac - Labin u okviru DOP programa Valamar Riviere

20.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Tridesetak malih osnovnoškolaca  iz rabačke područne škole Matije Vlačića posjetili su, u pratnji voditeljice područne škole Dilane Dagostin Mohorović i predstavnika Valamar Riviere, hrabre vatrogasce DVD-a Labin - Rabac.

 

Veseli mališani uzrasta od 1. do 4. razreda su, tijekom jednosatnog posjeta, upoznali svoje uzore - vatrogasce, način na koji rade, kako izgleda oprema jednog vatrogasca te kako se pripremaju i odlaze na intervencije. Radoznala dječica imala su puno pitanja, a najviše ih je obradovalo slikanje u vatrogasnim vozilima te isprobavanje vatrogasnih kaciga, šmrkova, puhalica i vatrogasnih aparata. Naravno, hrabri su ih vatrogasci upoznali i s pravilima ponašanja u prirodi te ih uputili što treba napraviti ako primijete požar. Uz to, mališani su i naučili kako nisu požari jedine intervencije tijekom godine - vatrogasne postrojbe tijekom godine interveniraju na raznim izvanrednim događajima, pomažu Gorskoj službi spašavanja i na raspolaganju su za pomoć svim mještanima.

 

Ovakva vrsta terenske nastave odlična je prilika malim školarcima da bolje upoznaju svoj zavičaj i ljude koji ga čine posebnima. Druženje s našim hrabrim vatrogascima - dobrovoljcima iznimno ih je razveselilo, a i sami su pokazali zavidno poznavanje njihovog nesebičnog posla te svijest o važnosti brige o okolišu. Sigurna sam da će, nakon ovog posjeta, mnogi od njih i sami poželjeti postati vatrogascima kad narastu. Puno hvala našim dragim vatrogascima na gostoprimstvu i našim prijateljima iz Valamara koji su ovaj posjet i omogućili", rekla je voditeljica područne škole Dilana Dagostin Mohorović.

 

Valamar Riviera u sklopu svog programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleni Valamar" pruža snažnu podršku dobrovoljnim vatrogasnim društvima u destinacijama u kojima posluje, a čak su i neki zaposlenici Valamara članovi lokalnih DVD-ova. Sam program „Zeleni Valamar" obuhvaća projekte energetske učinkovitosti i različite inicijative usmjerene zaštiti okoliša, kako u okviru redovnog poslovanja tako i u smislu edukacije gostiju, zaposlenika i šire lokalne zajednice o važnosti očuvanja jadranske obale i mora.

djeca dvd labin rabac valamar besplatna reklama