Rabačka fešta s okusom mora i soli

Rabačka fešta s okusom mora i soli

11.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U blagodatima pučke mediteranske fešte i u klapskoj pjesmi možete uživati 12. kolovoza 2008. godine na rabačkoj rivi. Oni izdržljiviji moći će pokazati svoje umijeće u potezanju konopa, penjanju na stup po pršut te u utrci s ribarskim kašetama. Oni koji možda više vole zaplesati uz more, moći će se zabaviti uz pjesme zabavnog benda.

Kako su tradicija i običaji naše veliko bogatstvo, moći ćete uživo vidjeti naš tradicionalni ples Balun u izvedbi RKUD-a Rudar te upoznati se s našim autohtonim proizvodima. Na obližnjim štandovima prezentirat će se med i vino, a bit će tu i nagradna igra Narodnog muzeja iz Labina. Jednostavno pogodite o kojem se starom ribarskom predmetu radi i osvojite nagradu.

S okusom mora i soli promatrajte dolazak ribarica sa sardelama, koje zatim ravno s gradela možete probati. Kako kažu da riba mora plivati triput, prvi put u vodi, drugi u moru, a treći u vinu, nakon sardela s gradela uživajte baš u trećemu, u dobrom istarskom vinu.

Na rabačkoj ribarskoj fešti možete vidjeti kako ribari krpaju ribarsku mrežu, a također možete uživati u kratkoj vožnji brodićem po uvali Rapca.

 

Uživajte u okusu mora i soli, uživajte u okusu sardela i vina, uživajte u fešti… Rabac vas očekuje!

Rabac fešta sezona ribe more srdele vino ribari turizam