Rabac se priprema za treći po redu Rabac Open Air festival

Rabac se priprema za treći po redu Rabac Open Air festival

29.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Rabac Open Air festival, koji je u protekle dvije godine privukao više od 60 tisuća posjetitelja, i ove će sezone novim sadržajima privući brojnu publiku te pretvoriti Rabac u omiljenu ljetnu destinaciju. Treći Rabac Open Air trajat će od 15. lipnja do 29. kolovoza i osigurati zabavu za sve generacije.


Vodeća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, i ove godine nastavlja kreirati kvalitetan sadržaj koji je postao imperativ za razvoj turističke destinacije.


„Razvoj destinacija u kojima poslujemo jedna je od temeljnih vrijednosti Valamar Riviere. Upravo zbog toga, prije tri godine odlučili smo u Rabac donijeti provjereni koncept festivala koji je godinu ranije u Poreču odlično prihvaćen. Kroz raznovrstan, zabavan i besplatan sadržaj našim gostima, lokalnom stanovništvu, ali i svim posjetiteljima, trudimo se obogatiti odmor, iskustvo ljetovanja u destinaciji, kao i kvalitetu života u sredini gdje poslujemo. Gosti nam već potvrđuju da je Rabac Open Air festival postao njihovim motivom dolaska u Rabac te se veselimo nadolazećoj sezoni“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac Valamar Riviere.


 

Rabac Open Air festival službeno će započeti 15. lipnja Ljetnim karnevalom u sklopu kojeg će rabačkom šetnicom prošetati brojne kreativne i vesele maske. A glazbeni početak festivala, 5. srpnja otvorit će koncert Massima Savića, jednog od najkarizmatičnijih pjevača i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima. Massimo će publici u The Beat Beach Clubu priuštiti glazbeno putovanje uz pregršt hitova poput Suze nam stale na put, Iz jednog pogleda, Kladim se na nas, Zar više nema nas, Tišina, do kultnih starih pjesama poput Stranac u noći, Sjaj u tami, Gracija... Da su organizatori i ove godine mislili na sve generacije i glazbene ukuse govori i to što će 23. kolovoza festival u The Beatu u energičnom tonu zatvoriti kultni tribute bend grupe The Rolling Stones pod imenom The Stones iz Velike Britanije.


 

Posjetitelji su odlično prihvatili sve sadržaje festivala života u Rapcu, a ove godine će imati priliku uživati u još bogatijem programu i još zanimljivijim sadržajima. 


"S veseljem očekujemo treće izdanje Rabac Open Air Festivala u Rapcu koje našim posjetiteljima donosi još više događanja i zabave za sve uzraste. ROAF je odlično primljen od naših sugrađana i gostiju a mi smo, kao pravi domaćini, osluškivali komentare u nastojanju da ovogodišnje izdanje što bolje ispuni očekivanja, pa će svaki tjedan od 15.6. do 29.8. gosti imati pregršt događanja", najavila je direktorica ureda Turističke zajednice grada Labin - Rabac Radmila Paliska Kos.


 

Program Rabac Open Aira i ove je godine podijeljen u četiri kategorije: Special Events, Cinema and Theatre, Street Music i Street Performance te će se kao i do sada od sredine lipnja do kraja kolovoza odvijati na više lokacija. U sklopu programa Special Events, osim koncerata otvorenja i zatvaranja festivala, posjetitelji će moći uživati u osvježenom konceptu već poznatog Sundance Tribute festivala. U Sundance Beach Club tako stižu izvrsni tribute bendovi za svačiji ukus, od Joe Cockera, The Beatlesa, Amy Winehouse, Coldplaya, ABBA-e, Zucchera do odličnog The Queen Real Tribute Banda.


„Protekle dvije godine publika je odlično prihvatila sve programe i sadržaje što nam je bio motiv da osmislimo i prezentiramo još bogatiji i zanimljiviji sadržaj. Drago mi je što lokalno stanovništvo voli Rabac Open Air kao i strani turisti koji dolaze u Rabac te vjerujem da će svi uživati u ovogodišnjim novostima koje smo pripremili“, izjavila je Ivana Biškupić, Project Manager Rabac Open Air festivala iz tvrtke MPG.


S ciljem dodatnog obogaćivanja sadržaja, nastavlja se odlična suradnja s programskim partnerom Labin Art Republika te će različita događanja poput odličnih koncerata i kreativnih kazališnih predstava u obližnjem Labinu i ove godine povezati Labin i Rabac.


„Već treću su godinu zaredom Rabac i Labin povezani su i ljetnim kulturnim događanjima. Labin Art Republika, naše tradicionalno kulturno ljeto, ove se godine u labinskom starom gradu održava 17. put, donoseći još atraktivnija i kvalitetnija imena nacionale i regionalne glazbene, kazališne i umjetničke scene. Zajedno s Rabac Open Air festivalom u našem turističkom središtu, koji također kroz ljetne mjesece svojim svakodnevnim programom oplemenjuje kulturnu i zabavnu ponudu kako za goste tako i za domaće stanovništvo, možemo se, bez lažne skromnosti, pohvaliti kako imamo jedan od najjačih ljetnih kulturnih programa u Istri, ali i šire“, naglasio je gradonačelnik Labina Valter Glavičić.


Program Cinema and Theatre donosi besplatne projekcije popularnih obiteljskih i animiranih filmova na otvorenom, na već poznatoj lokaciji u parku ispod hotela Valamar Sanfior. Edukativnu notu festivalu daje popularna scensko-edukativna atrakcija Istra Inspirit s novim scenarijem interaktivne predstave za cijelu obitelj koja će sve posjetitelje upoznati s tradicijom i prošlošću labinskih rudnika i rudara.


Novu predstavu za ovu sezonu pripremila je i cirkuska družina Circus in the City koja će svim posjetiteljima priuštiti užitak gledanja originalnog Cabaret Showa. Za najmlađe posjetitelje organizatori pripremaju Bal princeza koji će klince i klinceze odvesti u čaroban svijet Alise u zemlji čudesa.


Već provjereni glazbeni koncept Street Music stvorit će izvrsnu atmosferu i glazbenu kulisu za ljetne večeri uz more.


Sve informacije i novosti o ovogodišnjem festivalu pratite na web stranici www.rabacopenair.com te na službenoj Facebook stranici  i Instagram profilu.


 


rabac rabac open air festival roaf valamar zabava turizam sandi sinožić koncerti cirkus ljetno kino labin art republika
Galerija fotografija (5)