Rabac: Eksplozija i požar na gumenjaku

Rabac: Eksplozija i požar na gumenjaku

19.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Eksplozija i požar na gumenjaku na rivi u Rapcu danas u poslijepodnim satima. Intervenirale dvije hitne, vatrogasci i policija.

 

Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se službeno priopćenje PU Istarske.

 

Update:  20. 08. 2014:

 

Dvoje ljudi lakše je ozlijeđeno u požaru gumenjaka glisera u Rapcu u utorak oko 19 sati. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je dojavu o požaru na plovilu koje je bilo vezano u mjesnoj luci. 

Otac P.P. (54) i sinovi R.S. (28) i J.S. (17), australski državljani, pokušavali su zamijeniti kaljužnu pumpu na gumenjaku tipa ''Joker'' dužine 7 i pol metara (183,4 kW). Vjerojatno su se zbog iskrenja zapalili plinovi u akumulatorskom spremištu te je došlo do detonacije koja je jednog sina odbacila u more

Zadobio je manju opeklinu noge, a drugome su lakše opečene noge, ruke i liceNjihov otac nije ozlijeđen. Ozlijeđene mladiće preuzeli su djelatnici Hitne pomoći Labin koji su im utvrdili lakše ozljede bez potrebe za hospitalizacijom

Iako su vatrogasci JVP Labin ubrzo ugasili požar, gumenjak je u potpunosti izgorio. Gumenjak je plovio pod talijanskom zastavom.

Izvor teksta 24 sata

 

Fotografiju ustupio čitatelj

 

 

požar riva rabac vatrogasci gumenjak eksplozija