Rabac će krajem rujna okupiti najbolje trail trkače na Valamar Trailu

Rabac će krajem rujna okupiti najbolje trail trkače na Valamar Trailu

26.7.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Rabac se upisuje na svjetsku kartu trail trčanja. Naime, ove godine uz već poznatu utrku Valamar Trail, koja će se održati 28. i 29. rujna, Rabac će prvi put biti domaćin i kampa u kojem će početnici, ali i iskusni trkači, imati prilike učiti od najboljih u ovoj disciplini.

„Trail running je sve popularnija disciplina u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, što dokazuje sve veći broj trkača iz godine u godinu na Valamar Trailu. Ova utrka danas predstavlja sam vrh hrvatskog traila, uz utrku 100 Milja Istre. Iz tog razloga odlučili smo pokrenuti kamp i pružiti mogućnost trkačima da zajedno s hrvatskim reprezentativcima i vrhunskim stručnjacima, podignu razinu svojih vještina u trail trčanju i adekvatno se pripreme za utrku Valamar Trail“, kazao je Marko Gregurić direktor Sport Box-a, organizator Valamar Traila i Valamar Trail running kampa.

Na prekrasnim stazama u okolici Rapca i Labina sudionici će imati priliku sudjelovati u posebnim treninzima s trenerima i ostalim trkačima kao i vježbama snage i istezanja. Uz to, hrvatski će trail reprezentativci sa zainteresiranim sudionicima podijeliti svoja iskustva i znanje, a predstavnici tvrtki partnera, KinVitala, NU3 sporta i HummerNutritiona, dat će im korisne savjete o tehnikama trail trčanja, motivaciji i fokusu te sportskoj prehrani. Svi trail trkači u kampu će od stručnog tima dobiti i analizu vlastitog načina trčanja kao i savjete za poboljšanje. Vrhunac će biti utrka Valamar Trail na kojoj će sudionici kampa moći primijeniti dobivene savjete. Valamar Trail running kamp počinje u srijedu 26. rujna, a završava u nedjelju, 30. rujna, dan nakon Valamar Traila.

„Drago mi je što ove godine prvi put možemo najaviti Valamar Trail Running Camp u sklopu utrke Valamar Trail koja svake godine raste kvantitativno i kvalitativno što je nama i TZ Labin Rabac kao glavnim sponzorima izuzetno drago. Uz domaće trkače, posebno nas veseli veliki broj inozemnih trkača na utrci, kao i sve veća popularizacija ovog sporta u Hrvatskoj. Zato Valamar svake godine sve više ulaže u trail trčanje u svojim destinacijama“, istaknuo je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskog proizvoda u Valamaru. (GI)


trail trail running trail trčanje kamp valamar trail rabac toni hrvatin