Stampar M - Stampar

QUEENOVCI IZ BEOGRADA ZAPALILI LABIN: Ristanović kao Mercury

QUEENOVCI IZ BEOGRADA ZAPALILI LABIN: Ristanović kao Mercury

23.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Nakon Prljavog kazališta Labinjane i njihove goste u subotu navečer na prepunim Zelenicama zagrijali su i zapalili beogradska grupa Queen Tribute Band koja je repertoarom, izgledom i načinom izvođenja vjerno skinula prave Queenovce.

Nakon nekoliko nastupa u Istri bio je to prvi dolazak simpatičnih dečki iz Srbije u Labin. Frontmen grupe Ivan Ristovski, rodom iz Pančeva, opasno se vokalom, izgledom, garderobom i kretnjama na sceni približio, ali samo približio, svom idolu Fredyu Mercuryju, prerano otišloj i nenadmašnoj rock legendi. Dečki iz Srbije svojim su zapaženim koncertom osvojili simpatije mladih i starih Labinjana koji su napunili centar Labina i vratili ih u 70-te i 80-te godine. Zbog njih su u Labin potegnula i trojica Puljana.

- Gledao sam ih u Uljaniku i odlučio sam doći u Labin i ponovno ih vidjeti. Odlični su, ništa drugo. Od vokala, izvedbe, svirke, sve je super, rekao je Puljanin Ivan Belšak a njegov sugrađanin iz društva Mario Tašić dodao:

- Genijalni su, dao bi im ocjenu deset od deset, savršeno, kratko je svoj dojam opisao Tašić a treći iz društva pulske trojke Adrian Lučev također je sipao komplimente: "Prva liga, prvi puta da ih slušam. Ovaj pjevač je skinuo Mercuryja da boli glava", rekao je Lučev koji nije propustio priliku za selfie sa Ristanovićem a oko njega su se kao nekad oko Freda gurali i ostali Labinjani i djeca s roditeljima koji su željeli napraviti svoju fotku ili selfie s pjevačem grupe Queen, iz Beograda kada već nisu mogli u živo vidjeti pravoga. Slično su kao i puljani govorili i ostali Labinjani s kojima smo u prolazu razmijenili mišljenje. Svi su u superlativima govorili o ovom koncertu i nastupa benda iz Beograda. Zadovoljan je bio i frontmen grupe Ivan Ristanović s kojim smo kratko razgovarali:

- Super je bilo, dobra atmosfera, mnogo ljudi je došlo i nije bilo toliko hladno kao dan ranije u Sarajevu gdje smo nastupili pa je bilo izdržljivo, rekao je Ristanović kojeg smo upitali kako je bilo skidati repertoar grupe Queen, gdje su nastupali, koja mu je pjesma bila najteža a koja najdraža te gdje nakon Labina.

- Počeli smo prije osam godina. Prošle godine smo imali 70 - 80 koncerata po zemljama bivše države, najviše u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, nastupali smo po cijeloj Europi a bili smo i četiri puta u Brazilu i jednomu Kini. Ove godine smo malo smanjili broj koncerata. Evo nakon Labina idemo se kući malo odmoriti pa nas iduće nedjelje čeka koncert u Sloveniji, stalno putujemo. Što se tiče pjesama sve su podjednako zahtjevne, neke koje se na početku čine lagane kasnije ispadnu teške. Najdraža mi je pjesma "I Am Going Slightly Mad". Freddie Mercury jako mi je interesantan a slični smo po senzibilitetu pa je bilo lakše sve pjesme skinuti i otpjevati, rekao je Ristanović.

Nakon koncerta koji je trajao više od dva sata i pjesama "Bohemian Rapsody", "I Want It All", "Barcelona, "Radio ga-ga", "We will rock you", "Another one bites the dust", "Somebody to love" i mnogih drugih hitova beogradski Queenovci svoj su nastup pred raspoloženim i oduševljenim Labinjanima završili "God Save The Queen" koja je i zaključila ovogodišnju manifestaciju Božić u Labinu. (Branko BIOČIĆ)

queen tribute band božić u labinu koncert zabava