Putopisac Matej Perkov gostuje u Gradskoj knjižnici Labin u utorak 7.11.2017.

Putopisac Matej Perkov gostuje u Gradskoj knjižnici Labin u utorak 7.11.2017.

3.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Koprivnički visokogorac i motivacijski predavač Matej Perkov održat će u Gradskoj knjižnici Labin putopisno predavanje o Kavkazu. Prošlog je ljeta u društvu četvorice prijatelja iz zagrebačkog HPD „Kapela" posjetio bajkovitu Gruziju, zemlju bogate povijesti i jedinstvene prirode. U namjeri da osjete atmosferu stijene na kojoj je prema grčkoj legendi okovan Prometej, popeli su se na 5046 m visok Kazbek koji slovi kao najljepši vrh Kavkaza. U drugom dijelu ekspedicije istraživali su gorje Chauki te gastronomsku šarolikost i kulturno-povijesnu baštinu Gruzije.

 

U sklopu predavanja bit će predstavljena nova Matejeva knjiga „Želim dotaknuti nebo", u kojoj se autor potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike, uz mnoštvo zanimljivih fotografija. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovom vrlo zanimljivom putopisnom predavanju koje ćemo održati u utorak, 7. studenoga 2017. s početkom u 18h u Knjižnici.

 

Dobrodošli!

 

 

matej perkov putopis planinarenje gradska knjižnica labin kavkaz