Pulsko odvjetništvo podiglo optužnicu protiv trojice Rumunja: `Cash-trappingom` izvukli novac i iz bankomata u Labinu

Pulsko odvjetništvo podiglo optužnicu protiv trojice Rumunja: `Cash-trappingom` izvukli novac i iz bankomata u Labinu

11.5.2016. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv trojice rumunjskih državljana u dobi od 29, 28 i 26 godina zbog počinjenja produljenog kaznenog djela teške krađe.

Trojac se tereti da su od 7. ožujka 2016. do 10. ožujka 2016. iz 35 bankomata različitih banaka postavljenih u Osijeku, Zagrebu, Vrbovcu, Sesvetama, Pitomači, Ivanić Gradu, Karlovcu, Jastrebarskom, Klinča Selu, Dugoj Resi, Rijeci, Ićićima i Labinu, na otvore za isplatu novca, lijepljenjem postavljali lažnu masku, tzv. „cash-trapping", koja sprječava da novac izađe iz bankomata kroz za to namijenjen otvor nego ostaje blokiran i zalijepljen na uređaju na izlazu iz bankomata.

Nakon što bi korisnik bankomata korištenjem bankovne kartice zatražio isplatu određenog iznosa novca koja bi mu potom bila odobrena i registrirana/knjižena, ali ne i isporučena, po udaljenju korisnika, okrivljenici su iz bankomata podesnim alatom izvukli novca u ukupnom iznosu od najmanje 19.800 kuna.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, interventna policija je 10. ožujka u poslijepodnevnim satima u Loboriki zaustavili automobil BMW, rumunjskih nacionalnih oznaka, te su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhitili trojicu rumunjskih državljana. Prilikom pretrage vozila pronađeni su različiti predmeti za počinjenje kaznenih djela. (iPress)

 

 

cash trapping kriminalci općinsko državno odvjetništvo krađa rumunji bankomat