Puljani u panici: s 91 računa u RBA skinuto 470 tisuća kuna

11.10.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Broj pokradenih klijenata Raiffeisen banke u Puli, čini se, nezaustavljivo raste. Nestanak novca s kartica do sada je prijavila 91 osoba uglavnom iz Pule, a s njihovih kartica je podignuto 470 tisuća kuna, najnoviji je podatak koji smo dobili iz PU istarske. Policija i dalje zaprima prijave građana tako da to zasigurno nisu konačne brojke.

Da podsjetimo, jučer je policija navela podatak o 42 prijave a većina njih je najčešće koristila bankomat Raiffeisen banke u ulici 43. istarske divizije u Puli. Najveći podignuti iznos s pojedinačnog računa iznosi oko 15 tisuća kuna, a policija je potvrdila da je sav nestali novac podignut na bankomatima u Milanu i Rimu. O svemu je obaviješteno Državno odvjetništvo koje u suradnji s istarskom policijom i ravnateljstvom MUP-a pokušava ući u trag očito dobro organiziranim kriminalcima.

Puljani, koji su komintenti RBA banke su u panici jer je moguće da su kartice i PIN-ovi "skinuti" s bankomata puno ranije a da su tek od početka listopada aktivirane.

Iz centrale RBA su prije dva dana u priopćenju naglasili kako su "daljnje prijevare onemogućene brzim poduzimanjem zaštitnih mjera predviđenih unutarnjim procedurama" Također se ističe da će u potpunosti zaštititi svoje klijente koje su oštetile treće osobe ali prema riječima opljačkanih Puljana, od kojih su mnogi ostali bez kune na računu, u banci su im rekli kako bi novac mogli dobiti tek nakon završene istrage i svih utvrđenih činjenica. Kada će to biti i kako će u međuvremenu živjeti, u banci nisu imali odgovore

crna kronika pljačka Pula Riaiffeisen bank