Pučko otvoreno učilište obilježava tjedan cjeloživotnog učenja od 30. rujna do 6. listopada prigodnim programima

Pučko otvoreno učilište obilježava tjedan cjeloživotnog učenja od 30. rujna do 6. listopada prigodnim programima

2.10.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. .

Ove godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira 7. Tjedan cjeloživotnog učenja koji  se provoditi od 30. rujna 2013. do 06. listopada 2013.

U središtu pozornosti ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja su građani, sudionici cjeloživotnog učenja. U godini koja je proglašena Europskom godinom građana, odnosno u godini u kojoj  su državljani Republike Hrvatske postali i državljani Europske unije, potrebno je dodatno istaknuti povezanost aktivnog građanstva i cjeloživotnog učenja. S jedne strane, tema ovogodišnjeg Tjedna je učenje građanskih kompetencija tokom cijelog života, pri čemu će posebna pozornost biti posvećena mogućnosti stjecanja ovih kompetencija van redovnog obrazovanja. No, Tjedan je obrazovna kampanja koja se ne obraća samo potencijalnim polaznicima već i onima čija je zadaća omogućiti da svi građani na kvalitetan način sudjeluju u procesu cjeloživotnog učenja, a posebice obrazovnim ustanovama. Stoga će se aktivnosti Tjedna baviti i pravima građana kao sudionika cjeloživotnog učenja, odnosno obavezi svih ključnih dionika, u prvom redu provoditelja obrazovanja, da omoguće građanima da to pravo u potpunosti i na odgovarajući način i ostvare.

 

Pučko otvoreno učilište Labin i ove se godine uključuje u obilježavanje  tjedna cjeloživotnog učenja sljedećim prigodnim aktivnostima:

utorak, 1.listopad - početak  održavanja  novih programa obrazovanja odraslih POU za zanimanja pomoćni/a kuhar/ica i kuhar/ica)

utorak, 1. listopad - povodom Međunarodnog dana starijih osoba - početak informatičke izobrazbe umirovljenika (uz financijsku podršku Grada Labina)

utorak, 02.listopad - početak održavanja novog srednjoškolskog programa obrazovanja odraslih POU za zanimanje Komercijalist/ica 

četvrtak, 3.listopada - Dan otvorenih vrata Učilišta ; prezentacija svih obrazovnih programa osposobljavanja, usavršavanja , doškolovanja i  prekvalifikacije

petak, 04. listopad -  Dan otvorenih vrata Narodnog muzeja 

 

 

Pučko otvoreno učilište Labin, PR

 

 

tjedan cjeloživotnog učenja pučko otvoreno učilište labin pou narodni muzej učenje obrazovanje društvo edukacija kultura