PU Istarska: Tijekom vikenda pojačana kontrola vozača na alkohol i opojne droge

PU Istarska: Tijekom vikenda pojačana kontrola vozača na alkohol i opojne droge

15.12.2018. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na području Policijske uprave istarske u 11. mjeseci 2018. godine evidentirane su 1742 prometne nesreće, od kojih 21 prometna nesreća s poginulim osobama, 576 nesreća s ozlijeđenim osobama i 1145 nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno su stradale 763 osobe, od toga 22 osobe su smrtno stradale, 110 osoba zadobilo je teške, a 631 osoba lakše tjelesne ozlijede.

Najčešća greška vozača, zbog kojih su se događale prometne nesreće, bila je nepropisna ili neprilagođena brzina sa udjelom od 24%, dok alkohol ima u dio od 12,5% u prometnim nesreća. U prometnim nesrećama s poginuli osobama alkohol ima udio od 24% ili svaka četvrta prometna nesreća je bila s sudionikom pod utjecajem alkohola.

U 11. mjeseci 2018. godine, na području PU istarske evidentirali smo 2039 alkoholiziranih vozača koji su i sankcionirani.

Radi smanjena broja alkoholiziranih vozača, zbog kojih se vrlo često događaju i prometne nesreće s najtežim posljedicama, na području Policijske uprave istarske, u dane vikenda, a posebice u noći sa subote na nedjelju (15. na 16. prosinca) od 23 do 6 sati, provesti će se prometna akcija ''Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge'', kojom prilikom će policijski službenici pojačano obavljati alkotestiranje vozača i testiranja vozača na opojne droge.


Foto: PU Istarska, ilustracijapu istarska policija alkohol droga kontrola promet