PU ISTARSKA: pripazite na divljač na cesti! Na mostu Šumber nalet na lisicu

PU ISTARSKA: pripazite na divljač na cesti! Na mostu Šumber nalet na lisicu

10.3.2021. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zbog tri naleta na divljač, policija upozorava vozače da budu oprezni te da pripaze za vrijeme vožnje na iznenadnu pojavu divljači.


Naime, u noći s 8. na 9. ožujka, pola sata prije ponoći, 31-godišnja vozačica je automobilom Alfa Romeo, pulske registarske oznake, u mjestu Sveti Petar u Šumi udarila u zeca koji je dotrčao na kolnik. Drugi događaj dogodio se 9. ožujka oko 9 sati kod naselja Ližnjan, kada je 22-godišnja vozačica VW Pola, pulske registarske oznake, udarila u srnjaka. Istog dana oko 23.10 sati na mostu Šumber na cesti Pazin – Kršan 33-godišnji vozač Opel Insignie, pulske registarske oznake, naletio je na lisicu.Sve tri životinje su uginule te su ih preuzeli lovočuvari.


Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima.

nalet na divljač divljač pu istarska