PU Istarska: Ovog vikenda nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor vozača na opojne droge

PU Istarska: Ovog vikenda nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor vozača na opojne droge

8.6.2018. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Tijekom ovog tjedna na području cijele Europe provode se pojačane aktivnosti kontrole alkoholiziranosti vozača I vožnje pod utjecajem droga. U okviru tih aktivnosti, u noći sa subote na nedjelju (9. na 10. lipnja) od 23 do 5 sati, na području Policijske uprave istarske provest će se akcija ''Nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor vozača na opojne droge''.


U prvih pet mjeseci 2018. godine, na području Policijske uprave istarske, evidentirano je 68 prometnih nesreća koje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola i jedna prometna nesreća pod utjecajem opojnih droga. Od navedenih 68 prometnih nesreća, evidentirane su dvije prometne nesreće s poginulim osobama, 21 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 45 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradale su 22 osobe, od kojih dvije osobe smrtno, sedam osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede i 13 osoba lake tjelesne ozljede.


Pozivamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa, a pogotovo da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili droge, a sve kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.


pu istarska policija nadzor promet preventina akcija alkohol droge