PU Istarska: Ovog vikenda kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge

PU Istarska: Ovog vikenda kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge

27.10.2017. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 30. rujna dogodile su se 224 prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, što čini udio od 13% u ukupnom broju prometnih nesreća. U prometnim nesrećama s poginulim osobama, šest vozača bilo je pod utjecajem  alkohola, što čini udio od 37.5% u prometnim nesrećama s poginulim osobama.

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća s teškim posljedicama, na području Policijske uprave istarske, u dane vikenda pojačano će se provoditi alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu.

 

U noći sa subote na nedjelju (28. na 29. listopada) od 23 do 6 sati provest će se prometna akcija ''''''''Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge''''''''. Osim toga, policija će u dane vikenda pojačano kontrolirati i mlade vozače.

 

Apeliramo na sve vozače da poštuju prometne propise, a posebice da poštuju ograničenja brzine, da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste koja je u ovom razdoblju često mokra i kliska, da izbjegavaju pretjecanja i da ne voze ako su pod utjecajem alkohola.

policija pu istarska kontrola kontrola droga vozači alkoholiziranost