PU Istarska: Ovog Uskrsa ostanite doma i brinite o svom zdravlju

PU Istarska: Ovog Uskrsa ostanite doma i brinite o svom zdravlju

10.4.2020. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pred nama su uskršnji blagdani i vikend, no ne dopustite da vas lijepo i slobodno vrijeme ponuka da posjetite svoje najmilije ili družite se s prijateljima. Ovog Uskrsa brinite o sebi i svojim najdražima tako da ćete ostati dalje od njih, tako da ćete ostati kod kuće.

Kao što to čini svakog vikenda, policija će i u ove blagdanske dane provoditi aktivnosti kojima će provoditi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ne radi toga da bi se građane kažnjavalo, već radi toga da bi se spriječilo širenje virusa Covid-19. Policijski službenici stoga će pojačano obilaziti šetnice, plaže, trgove i sve druge otvorene prostore na kojima se građani tradicionalno okupljaju. Isto tako, provjeravat će da li ugostiteljski objekti, tržnice i trgovački centri poštuju mjere koje su na snazi te da li građani za kretanje izvan mjesta prebivališta ili stalnog boravka imaju potrebne propusnice.

Napominjemo da je odgovornost svakog pojedinca da poštuje mjere zaštite i prevencije od širenja koronavirusa. Samo tako ćemo što prije izaći iz ove situacije i vratiti se onom normalnom životu na kakav smo navikli. S obzirom na trenutnu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Policija poziva sve građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. Pozivaju se oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Sretan vam Uskrs, budite ovih blagdana odgovorni  i ostanite doma!
 

pu istzarska uskrs ostanidoma korona korona virus pandemija epidemija zdravlje