PU Istarska: noćas kontrole vozača na droge i alkohol

PU Istarska: noćas kontrole vozača na droge i alkohol

21.10.2017. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 30. rujna dogodile su se 224 prometne nesreće, u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, što čini udio od 13% u ukupnom broju prometnih nesreća. U prometnim nesrećama s poginulim osobama, šest vozača je bilo pod utjecajem  alkohola, što čini udio od 37.5% u prometnim nesrećama s poginulim osobama.

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća s poginulim osobama i njihovih posljedica, na području Policijske uprave istarske u dane vikenda pojačano će se provoditi alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu.

U noći sa subote na nedjelju (21./22. listopada) od 23 do 6 sati provest će se istovremena prometna akcija na području policijske uprave pod nazivom ''''Kontrola alkoholiziranosti vozača, kontrola vozača na opojne droge''''. Isto tako, u dane vikenda pojačano će se obavljati nadzor i kontrola mladih vozača te će se sva kršenja prometnih propisa sankcionirati.

Apeliramo na sve vozače da poštuju prometne propise, a posebice da poštuju ograničenja brzine, da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste koja je u ovom razdoblju često mokra i kliska, da izbjegavaju pretjecanja i da ne voze ako su konzumirali alkoholna pića.

policija mup kontrola alkohola alkotest vozači