Prvi Trget Kup - Sportsko-rekreacijska regata 19. kolovoza 2017. godine

Prvi Trget Kup - Sportsko-rekreacijska regata 19. kolovoza 2017. godine

7.8.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jedriličarski Klub RUDAR iz RAŠE ove godine, po prvi puta organizira sportsko rekreacijsku regatu krstaša „TRGET KUP"  koja će se održati na Trgetu 19.08.2017 sa startom u 11:00 sati. Regata će se bodovati za  ARGONAUT KUP koji čini sedam regata tokom sezone.

 

ARGONAUT KUP organizira jedriličarski klub JK Delfin iz Pule u suradnji s klubovima  JK Brioni Fažana, JK Horizont Poreč, JK Rudar Raša i dr.. te se zbrojem pobjeda na pojedinim regatama na kraju sezone dodjeljuju i nagrade za najuspješnijeg jedriličara ili jedriličarku kupa.

 

Argonaut Kup se održava kao skupina regata gdje sudionici jedrenja ne plaćaju ništa za sudjelovanje, a sve u svrhu populariziranja jedrenja. Pravo sudjelovanja imaju jedrilice s važećom plovidbenom dozvolom. Regatni odbor će nakon prijava razvrstati jedrilice sukladno Yardstick premjeru i jedrilice će se natjecati u grupama sukladno Yardstick hendikep broju po grupama tako da svi imaju šanse i da se svi osjećaju dobrodošli.

 

Htjeli bi se zahvaliti se općini, turističkoj zajednici, medijskim sponzorima te svim poduzetnicima i ljudima dobre volje koji su podržali ovo događanje za koje se nadamo da će postati tradicija. Moram spomenuti tvrtke EXPORTDRVO, LUXURIA ADRIA, Konobe MARTIN PESCADOR I NANDO za svesrdnu pomoć, te CARLSBERG HRVATSKA koji će osigurati piće za sudionike, tvrtku DAGNJA koja će osigurati Pidoće za okrepu nakon jedrenja, tvrku MERANIA za ručnu izradu prekrasnih nagrada za najuspješnije jedriličare i tvrtku REKREATIVA2 koji su nam napravili ovaj prekrasni plakat.

 

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u more i jedrenje, te osobito sve jedriličare i jedriličarke da se prije svega odazovu pozivu za natjecanje i podrže svojim dolaskom ovo sportsko rekreacijsko događanje na našem predivnom Trgetu.

 

PR

 

 

 

sport regata jk rudar jedrenje trget kup trget