Prvi Dan otvorenih vrata u Holcimovom kamenolomu u Šumberu

Prvi Dan otvorenih vrata u Holcimovom kamenolomu u Šumberu

18.10.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U Holcimovom je kamenolomu u Šumberu, u petak 17.10.,održan 1. Dan otvorenih vrata. Brojni gosti, među kojima i djeca iz osnovnih škola iz Nedešćine, Čepića, Potpićna i Martinskog, vidjeli su na koji način Holcim daje svoj doprinos tom važnom zadatku.

Uz više od 70 djece i njihove učiteljice, ali i poslovne partnere, susjede i predstavnike lokalne zajednice održan je prvi Dan otvorenih vrata u Šumberu. Djeca su, uz stručno vodstvo, imala priliku vidjeti izložbu proizvoda od agregata koji se svakodnevno koriste u svakom kućanstvu, a u nastavku su razgledali kamenolom. Nakon toga, uživali su u zabavnom programu kroz koji su ih vodili mađioničar i dobra vila.

Okupljene goste najprije je pozdravio Holcimov direktor industrijske ekologije, Žarko Horvat koji je u svojem izlaganju naglasio važnost održivosti za dugoročno poslovanje. „Mi u Holcimu postavljamo izuzetno visoke standarde, čak i više od onih na koje nas obvezuju postojeći zakoni. Nadamo se, da će jednoga dana naša dostignuća biti uvrštena u buduće zakone i postati obveza za sve“, rekao je.

Podsjetio je da je Holcim, prvi u Hrvatskoj, u svojem kamenolomu u Očuri, uveo revitalizaciju paralelno s eksploatacijom. Holcimov direktor agregata, Siniša Košćak, naglasio je kako upravo kroz manifestacije poput Dana otvorenih vrata, Holcim želi pokazati javnosti kako postoje tvrtke koje se odgovorno odnose prema korištenju kamenoloma te da Holcim svoje poslovanje planira dugoročno i u njega su uvijek uključeni i planovi revitalizacije.

Dan otvorenih vrata bio je prilika i za predstavljanje dva Holcimova proizvoda koji nastaju u Šumberu – Holcim Vivacal® i Holcim Agrocal®. Oni svjedoče o izuzetno širokoj primjenjivosti kamena jer, naime, Vivacal® je namijenjen hranidbi životinja, dok se Agrocal koristi u poljoprivredi, za poboljšavanje tla.

O svojim iskustvima s ova dva proizvoda te o njihovim svojstvima govorili su njihovi korisnici, dok su gosti imali priliku postavljati konkretna pitanja vezana uz njihovu primjenu.

Uz sve sudionike ovog događaja, ne smijemo zaboraviti ni nebo nad Šumberom koje nam je, usprkos lošoj vremenskoj prognozi poklonilo sasvim lijepo prijepodne i omogućilo nesmetano odvijanje programa. U ponedjeljak, 20. listopada 2008., Dan otvorenih vrata održat će se u Holcimovom kamenolomu u Plovaniji, javljaju iz Holcima.

Foto: arhiva

kamenolom Kamenolom Šumber Šumber Holcim dani otvorenih vrata kamen eksploatacija