Prva etapa završena u Labinu „Istarskog proljeća“ pripala Valteru Attili

Prva etapa završena u Labinu „Istarskog proljeća“ pripala Valteru Attili

15.3.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Prva etapa biciklističke utrke „Istarsko proljeće“ startala je danas u Poreču, a nakon otprilike 3 sata zanimljive vožnje, 167 natjecatelja stiglo je na cilj u labinsku starogradsku jezgru. Osvajač ove etape je Valter Attila iz ekipe CCC Develop team.

Natjecatelji danas svoj put nastavljaju rekuperacijskom vožnjom u Poreč.

Nekada se zvala Jadranska magistrala i povezivala je sjeverni Jadran s Dalmacijom, danas se zove Istarsko proljeće jer se cijelom rutom vozi u Istri.     

Utrka se posljednjih godina, u pravilu, sastoji od četiri dionice: prologa i tri etape. I dok se prolog sastoji od nekoliko kilometara u kojima najviše dolaze do izražaja sprinteri kojima je cilj osvojiti prvu majicu vodećeg, ostale dionice nude pregršt zanimljivosti. Organizatori ne žele nikoga zakinuti: na ovoj utrci dolaze do izražaja i brdaši i sprinteri i oni koji vole bjegove. Tijekom četiri dana utrka prolazi kroz cijelu Istru, ponajviše njenu unutrašnjost, ali ne zaobilazi ni obalu.

Na utrci Istarsko proljeće nastupaju većinom momčadi u kategorijama professional i continental među kojima se skrivaju budući prvaci i pobjednici etapa na utrkama Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a Espana.

biciklistička utrka istarsko proljeće zatvorena cesta biciklizam