Provjera korisnika talijanske mirovine

Provjera korisnika talijanske mirovine

8.6.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Iz pulske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske obavještavaju korisnike talijanske mirovine da će umjesto čeka za lipanj dobiti pismo za podizanje pripadajućeg iznosa putem Western Uniona.

Pojašnjavaju da je talijanska banka Istituto Centrale delle Banche Popolari Italiane koja obavlja uslugu platnog prometa za talijansko mirovinsko osiguranje (INPS) odlučila na taj način provjeriti jesu li korisnici živi.

Riječ je o dvojezičnom pismu na talijanskom i engleskom jeziku kojom se osiguranik obavještava o doznaci mirovine putem Western Uniona, a da bi se ponovno uspostavila redovna isplata mirovine čekom potrebno je realizirati doznaku Western Uniona do 20. lipnja.

S obzirom da dobar dio hrvatskih banaka ima ugovor s Western Unionom većina umirovljenika moći će unovčiti doznaku u istoj banci u kojoj inače unovčava čekove. Ukoliko banka nema taj ugovor umirovljenici se mogu obratiti najbližem uredu Hrvatskih pošta.

Ukoliko korisnik mirovine nije dobio pismo/doznaku niti ček ili ima problema s unovčavanjem mirovine, može se obratiti uredu INCA u Rijeci radnim danom od 9 do 15 sati ili uredu INCA u Puli ponedjeljkom i srijedom od 9 do 12 sati i utorkom od 15 do 18 sati.

Također se može javiti u sjedište SUH-a podružnice Labin ponedjeljkom i srijedom od 10 do 12 sati, u Novigradu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, u Pazinu utorkom od 9 do 11.30 sati te u Poreču i Umagu utorkom i četvrtkom od 8 do 11 sati. (S. Z. T.)

 

talijanska mirovina talijanska penzija zajednica talijana penzija dohodak suh