Prosvjed pred Rockwoolom zbog dima

Prosvjed pred Rockwoolom zbog dima

13.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Nekolicina stanovnika iz Pićanskog luga prosvjedovala je u srijedu oko 10 sati ispred Tvornice kamene vune Rockwool zbog jutarnjeg onečišćenja zraka, potvrdio nam je načelnik Ivana Franković navode dvojice čitatelja koji su o tome obavijestili Glas Istre.

"Ogorčeni smo! U jutarnjim satima cijela je dolina bila prekrivena plavim dimom. Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme", kazao nam je u telefonskom razgovoru.

Okupljanje nam je potvrdila i Kristina Đurović, predsjednica ovdašnjeg ogranka Ekop Istre te članica Općinskog vijeća. Prema njenim riječima, prosvjed je trajao vrlo kratko jer su se okupili radnici okolnih tvornica za vrijeme marende.

Glasnogovornica Rockwool Anđelaka Toto Ormuž kaže pak da nikakva skupina ljudi nije primijećena na njihovom posjedu. O akciji ništa ne znaju u Akciji mladih i ekološkoj udruzi Pineta. Na trgu u Potpićnu, koji je bliži tvornici od Pićna, ni jedan od naših sugovornika nije primijetio niti prosvjed, niti išta slično, ali su svi tvrdili da je dolina ujutro bila prekrivena slojem plavičastog dima. (R. S.)

 

prosvjed Rockwool Naša zemlja udruga zagađenje anđelka toto ormuž kristina đurović