Prošlog mjeseca labinska Policija evidentirala 16 prometnih nesreća

Prošlog mjeseca labinska Policija evidentirala 16 prometnih nesreća

8.2.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Tijekom mjeseca siječnja 2010. na prometnicama koje pokriva Policijska postaja Labin dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća, što je za 8 prometnih nesreća manje u odnosu na siječanj 2009. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 6 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama, što je za 45 posto manje u odnosu na isto razdoblje 2009. 

 

Kao najčešća greška zbog koje su se dogodile prometne nesreće jest vožnja nepropisanom ili neprilagođenom brzinom, a najčešći su uzrokovatelji vozači životne dobi  od 18 do 24 godine. Vožnja pod utjecajem alkohola evidentirana je u dvije prometne nesreće. Što se tiče prometnih prekršaja, tijekom mjeseca siječnja evidentirano je 185 prometnih prekršaja od čega 45 prekršaja prekoračenja brzine i kretanja vozila, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje dok su četiri prekršaja evidentirana zbog upravljanja neregistriranim vozilima. Evidentirano je i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

 

U mjesecu veljači provoditi će se prometne akcije usmjerene prvenstveno na smanjenje brzine kretanja vozila te upravljanja pod utjecajem alkohola ili droge, te korištenje sigurnosnog pojasa s obzirom da činjenjem navedenih prekršaja dolazi do prometnih nesreća sa najtežim posljedicama. 

 

prometne nesreće prometna nesreća nesreća policija PP labin prekršaj crna kronika