Proslavljen Dan Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“

Proslavljen Dan Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“

7.5.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Osnovna škola «Ivo Lola Ribar» obilježila je svoj dan. U matičnoj školi u jutarnjim je satima održano prvenstvo škole za dječake u stolnom tenisu. Svečanost je nastavljen literarno-glazbenim kolažom u kojem su nastupili  učenici škole – finalisti dječjeg festivala «Labinski kanat» uz pratnju školskog zbora. Svoja su literarna djela predstavili i najuspješniji učenici sudionici Lidrana 2010. te literarnog natječaja «Ca je ča». Uz maštovito uređenje škole u duhu ovogodišnjeg projekta «Glagoljica» ravnatelj Miro Alilović, uručio je pohvalnice i zahvalnice najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima sa županijskih natjecanja. Posebno je nagradio učenika Viliama Vojića, učenika petog razreda, koji se plasirao na državno natjecanje iz geografije kao i njegovu mentoricu učiteljicu Ondinu Franković.

 

Power point prezentacijom prikazane su ovogodišnje aktivnosti škole, a posebno su istaknuti školski projekti «Pametno s mobitelima» i «Glagoljica». Na školskom panou izložen je i školski list «Nove iskrice» koji je ove godine kandidiran za plasman na državno natjecanje iz Lidrana 2010. Ove je godine obnovljen status škole kao Eko škole za razdoblje od dvije godine.

Tom su prigodom članovi eko grupe svečano predali Zelenu zastavu voditeljici područne škole Vinež Gordani Dropulić kao priznanje za sve aktivnosti koje je Područna škola  Vinež poduzimala u proteklom periodu. Učiteljice područnih škola su Dan škole sa učenicima nižih razreda obilježile veselim društvenim i sportskim igrama na otvorenom popraćene pjesmom i velikim dozama smijeha i zabave.

 

 

dan škole škola oš ivo lola ribar miro alilović eko škola gordana dropulić