Promocija knjige "Mamaaaa!!!" u Gradskoj knjižnici

Promocija knjige "Mamaaaa!!!" u Gradskoj knjižnici

4.3.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska knjižnica Labin sutra, 05. ožujka 2008. godine, domaćin je Vanji Šarić koja će promovirati svoju knjigu «Mamaaaaa!!!!!». Autorica je u  knjizi opisala teški put ozdravljena svoga dvogodišnjeg sina Patrika. Njemu je odmah po rođenju 2005. godine dijagnosticiran zloćudni tumor jetre. U knjizi se nalazi nevjerojatan niz nepravdi i problema s kojima se običan čovjek susreće u današnjem društvu, ali i konačna pobjeda života.

Naime  Patrik je od sedmog dana života pa do navršenih sedam mjeseci prošao dvanaest kemoterapija i sepsu koja je trajala osam dana. Operiran je u Padovi 17. veljače prošle godine, a nakon operacije koja je trajala tri i pol sata, izvađen mu je tumor veličine šake. Patrik danas ima dvije godine i još ide na pretrage svakih šest mjeseci no ima neopisivu volju za životom, odlučan karakter i vedar duh.

Patrik Šarić rođen je u listopadu 2005. s vrlo rijetkim oblikom karcinoma jetre te je odmah nakon rođenja odvojen od majke i premješten u KBC Rijeka. Ondje je boravio sedam mjeseci, a podvrgavan je kemoterapijama, bez vjere liječnika u sretan ishod. Nisu predviđali mogućnost transplantacije jetre koja je bila jedina opcija za spas malog Patrika i inzistirali su na kemoterapijama.

Mama Vanja suprotstavila im se i zatražila liječenje izvan zemlje, koje je nakraju Patriku i spasilo život. - Patrik je danas zdrav, veseo, odlučan dječačić kojega samo kontrole svakih šest mjeseci u pulskoj bolnici podsjećaju da je preživio tešku bolest. Ali borba za život bila je iznimno teška.

Nisam se mogla pomiriti s prognozama liječnika KBC-a Rijeka da Patrik neće preživjeti. U toj je bolnici dobio sepsu i gotovo umro. Izgubila sam povjerenje u te liječnike i odlučila pomoć tražiti izvan Hrvatske. Tu je počela borba s birokracijom jer mi HZZO nije htio odobriti transplantaciju dok se ne završi liječenje u zemlji, a svaka je minuta mome Patriku bila važna. 

Dio teksta kao i fotografija obitelji Šarić, preuzeta sa  Barkuna

 

Mamaaaa gradska knjižnica kultura knjiga Vanja Šarić