Promocija knjige i multimedijalno predavanje // Jasen Boko „Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo“

 Promocija knjige i multimedijalno predavanje // Jasen Boko „Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo“

27.3.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na putu svile – Kako nam je lagao Marko Polo (Profil, 2024.) svojevrsni je vremeplov jer nam autor donosi priče i oslikava život u nama dalekim zemljama u kojima ljudi još uvijek kao da žive u nekom prošlom vremenu. Putujući tom slavnom rutom iz Kine prema Europi, autor mijenja sva moguća prijevozna sredstva – od deva, taksija, džipova do autobusa za spavanje pa nam prepričava zanimljive susrete sa stanovnicima. Istovremeno, Boko nam to područje stavlja u povijesni kontekst opisujući kako se i čime odvijala trgovina, kako su se na tom području razvijale i propadale civilizacije, kakav su utjecaj imale religije i društvena uređenja.


U ovom drugom, izmijenjenom i dopunjenom izdanju Jasen Boko prikazao je sadašnju situaciju otkrivajući nam koliko se taj svijet izmijenio od njegova puta i prvog izdanja prije petnaest godina.


Promocija knjige i putopisno predavanje  Jasena Boke „Na putu svile – Kako nam je lagao Marko polo“ održat će se u srijedu 3. travnja u 18.30 u polivalentnoj dvorani Knjižnice.Jasen Boko rođen je 1961. u Splitu. Diplomirao je dramaturgiju i svjetsku književnost, bio je samostalni umjetnik, urednik, novinar, ravnatelj Drame splitskoga HNK, a do 2024. kazališni dramaturg i producent. Za svoj umjetnički rad dobio je nekoliko nagrada od kojih su najvažnije Kiklop za najbolju knjigu publicistike 2012., za knjigu „Tragovima Odiseja“, te Marin Držić 2010. godine za dramu „O kupusu i bogovima“. Njegovi dramski tekstovi izvedeni su u dvadesetak kazališta u četiri zemlje. O svojim je putovanjima održao stotine predavanja u zemlji i inozemstvu.


Dobro nam došli!


jasen boko na putu svile promocija knjige knjiga gradska knjižnica labin putopis