Promjene u galerijskom prostoru labinskog Pučkog otvorenog učilišta TEA BIČIĆ VIŠE NIJE VODITELJICA GRADSKE GALERIJE

Promjene u galerijskom prostoru labinskog Pučkog otvorenog učilišta TEA BIČIĆ VIŠE NIJE VODITELJICA GRADSKE GALERIJE

16.9.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Tea Bičić, akademska likovna umjetnica, od 15. rujna nije više voditeljica Gradske galerije Labin. Bičić je zatražila sporazumni raskid radnog ugovora koji je i prihvaćen.

- Nema se tu puno što reći. Moj život ide u nekom drugom smjeru. Posvetit ću se autorskom radu i naravno surađivati i dalje za izložbe i slično gdje god za to putovi budu otvoreni, rekla nam je kratko Tea Bičić koja ostaje voditi labinsku Gradsku galeriju do ostvarenja ovogodišnjeg programa, i to temeljem ugovora o radu.

Odgovor o ovom iznenadnom razlazu zatražili smo i u Pučkom otvorenom učilištu Labin u čijem sastavu djeluje Gradska galerija.

- Vezano za sporazumni raskid radnog odnosa Tee Bičić napominjem da je Tea podnijela Pučkom otvorenom učilištu Labin zahtjev za sporazumni raskid Ugovora o radu koji je sklopila 2014. godine od kada je zaposlena u POU Labin na radnom mjestu kustosa za likovnu i izložbenu djelatnost u podružnici Narodni muzej Labin. S Teom Bičić je na temelju njenog zahtijeva potpisan sporazum o raskidu ugovora o radu. Tea Bičić je u svom zahtjevu navela da će nastaviti s obavljanjem svoje djelatnosti kao privatni subjekt i da stoji Učilištu na raspolaganju kao vanjski suradnik po potrebi. Tako da će još dva izložbena programa u planu do kraja godine biti realizirani s Teom Bičić, kao vanjskim suradnikom. POU Labin namjerava raspisati natječaj za ispražnjeno radno mjesto kustosa za likovnu i izložbenu djelatnost u prosincu 2020. godine, rekla nam je prof. Daniela Mohorović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin.

Branko Biočić

tea bičić gradska galerija labin kultura karijere