Proljeće u gradu: Izbor najljepše okućnice i balkona

Proljeće u gradu: Izbor najljepše okućnice i balkona

24.4.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina te KP „1. maj“ Labin i ove će godine provesti akciju „Izbor najljepše okućnice i balkona“. Kandidature se zaprimaju u Komunalnom poduzeću "1. maj Labin" zaključno do 10. srpnja 2014. godine na broj telefona 052 855-375 i e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr, a trebaju sadržavati ime i prezime obitelji vlasnika balkona odnosno okućnice, točnu adresu i eventualno broj telefona.

 

Kandidature mogu davati mjesni odbori ali i sami građani te Komisija za odabir najljepše okućnice odnosno balkona.

 

Komisiju za odabir sačinjavaju  tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blašković i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice je ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

 

Za područje svakog mjesnog odbora dodijeliti će se po jedna nagrada i to u mjesecu kolovozu u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Labina. Nagrada za nagrađene vlasnike okućnica i balkona kao i prošle godine sastoji se od oslobađanje od plaćanja komunalne naknade na rok od 6 mjeseci i oslobađanje od plaćanja odvoza smeća na rok od 6 mjeseci te statue „Garofula“ – rad akademskog kipara Josipa Diminića.

okućnica balkon najljepša okućnica donald blašković lori luketa dagostin radmila paliska kos hortikultura biljke