Projektni dan Crvenog križa

Projektni dan Crvenog križa

9.10.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski Crveni križ je radionicama s učenicima od 1. do 4. razreda Područne škole Vinež Osnovne škole Ivo Lola Ribar obilježio prvi Projektni dan svoje organizacije. O ulozi Crvenog križa o aktualnoj temi zbrinjavanja izbjeglica u Hrvatskoj, održala je učiteljica Đurđica Martinčić, inače i dugogodišnja volonterka Crvenog križa.

 

Tom prilikom su svoja iskustva iz kampa u Opatovcu ispričale volonterka Sandra Stipanov i ravnateljica Morin Hukić. Kratkim filmom o Henryu Dunantu i bitci kod Solferina učenici su se upoznali s nastankom Crvenog križa. Na radionicama su se učenici prvog razreda upoznali s dogodovštinama mede Jurice na putu do škole, učili o pravilnom ponašanju u prometu i ispravnom pozivanju broja 112.  Volonterka Ana Dundara Pajić drugom je razredu ispričala priču o mišici Milici,  te ih naučila kako se ponašati prema nepoznatim ljudima.

 

O opasnostima na vodi  treći razred je upoznat kroz radionicu „Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi“, a četvrti razred imao je priliku naučiti kako pružiti prvu pomoć u slučaju besvjesnog stanja, gušenja, opeklina i krvarenja iz nosa.

 

 

crveni križ labin projektni dan ana dundara pajić crveni križ morin hukić