Projekt Žene jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj

Projekt Žene jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj

28.6.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Regionalni centar za jednakost spolova organizirao je danas u Kršanu sastanak povodom provedbe projekta “Žene jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj”. Strateška odrednica ovog projekta koji se provodi od 2010. godine je razvoj ženskog poduzetništva i žena u ruralnom razvoju.

Svrha projekta je otvaranje dijaloga po pitanju žena u ruralnom razvoju i njihovoj koordinaciji na nacionalnoj i regionalnoj razini, predstavljajući perspektivu i interese žena u tim područjima. Projekt je financiran od strane Europske unije, a provodi se u sedam država regije, a osma članica uskoro će postati Albanija. Na sastanku se moglo čuti kako su prepreke s kojima se suočavaju žene u svim aspektima političkog i javnog, ali i privatnog života, vrlo složene u ruralnim područjima. Također je rečeno da je više od 90 posto teritorija u jugoistočnoj Europi ruralno i nerazvijeno, bez osmišljenog poticaja za razvoj ljudskih potencijala. U Hrvatskoj je čak 91,6 posto ruralnog teritorija na kojem živi 46 posto stanovništva.

O važnosti ovog projekta izvršna direktorica Regionalnog centra za jednakost spolova Mary Ann Rukavina Cipetić kaže: (ton – Mary Ann Rukavina Cipetić). Sastanku su prisustovale istarska dožupanica Viviana Benussi, zamjenica gradonačelnika Labina Eni Modrušan, predsjednica Županijske komore Pula Jasna Majetić Jaklin i nekolicina žena poduzetnica s našeg područja.

ruralni razvoj žene civilno društvo mary ann rukavina cipetić