Projekt „HEUREKA – spoznajom do uspjeha“ započeo sa radom - 4 nova fakultativna predmeta u labinskog Srednjoj školi

Projekt „HEUREKA – spoznajom do uspjeha“ započeo sa radom - 4 nova fakultativna predmeta u labinskog Srednjoj školi

25.11.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 23.10.2015. započeo je s provedbom projekt „Heureka - spoznajom do uspjeha“. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007 - 2013“.

Vrijednost projekta je 1.338.338,39 kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta čije je predviđeno vrijeme trajanja 12 mjeseci je uvođenje 4 nova fakultativna predmeta u gimnazijski program obrazovanja i to Statistika, Eksperimentalna fizika, Digitalna kartografija i Razvoj mobilnih aplikacija.

 

Ciljne skupine projekta su 18 nastavnika i 200 gimnazijskih učenika Srednje škole Ivanec i Srednje škole Mate Blažine Labin, ravnatelji obiju škola, te po jedan stručni suradnik iz svake škole.

 

Projektom se želi motivirati učenike za prirodoslovlje, matematiku i informatiku, dok će se nastavnike educirati kako primijeniti inovativne sadržaje i metode u nastavi. U konačnici, postignute kompetencije imat će dugoročan pozitivan učinak na učenike i nastavnike u vidu veće konkurentnosti na tržištu rada i cjeloživotnog obrazovanja. 

 

Na fotografiji:

 

HEUREKA tim iz Srednje škole Mate Blažine Labin

Čedomir Ružić, ravnatelj
Nedeljko Mandić, profesor fizike
Karmen Diminić Milevoj, profesorica geografije, kontakt
Đani Žufić, profesor matematike
Eler Diminić, profesor informatike

ssmb.hr

 

 

srednja škola mate blažina fakultativni predmeti obrazovanje eler diminić đani žufić karmen diminić milevoj nedeljko mandić čedomir ružić