[PROGRAM] Sljedećeg tjedna obilježavamo Dječji tjedan

[PROGRAM] Sljedećeg tjedna obilježavamo Dječji tjedan

28.9.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dječji tjedan organizira se prvog punog tjedna u listopadu, ove godine od 1. listopada do 7. listopada, nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječjim tjednom se, između ostalog, želi naglasiti važnost prava svakog djeteta službeno zapisanih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

U povodu Dječjeg tjedna gradonačelnik Valter Glavičić ili zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada posjetit će u ponedjeljak, 1. listopada polaznike Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac i „Gloria“. Grad Labin je za djecu dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola u kinu Labin organizirao projekciju animiranog filma „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“, a krajem tjedna učenici 4. razreda osnovnih škola posjetit će gradsku upravu. Predstavnici grada posjetit će i Centar „Liče Faraguna“.

U petak, 5. listopada Gradska knjižnica Labin organizira edukativno-kreativnu radionicu „Gdje se krije sreća“ za djecu od 3 do 6 godina i njihove roditelje, dok u subotu, 6. listopada Grad Labin organizira besplatnu predstavu teatra Naranča „Crvenkapica“ u kinu Labin.dječji tjedan djeca zabava sport OŠ matija vlačić oš ivo lola ribar