Program prevencije osteoporoze

Program prevencije osteoporoze

5.4.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin u cilju povećanja kvalitete života žena treće životne dobi, u suradnji sa fitness centrom Atlantis D&N Labin realizira program prevencije osteoporoze.

 

Članice polaznice programa su žene starije od 60 godina sa prebivalištem na području Grada Labina, a imaju dijagnosticiranu osteopeniju i osteoporozu. Vježbe osteoporoze vrše se uz stručni nadzor višeg fizioterapeuta.

 

Program broji 25 polaznica, te je sufinanciran od strane Grada Labina u iznosu od 2.500,00 kuna mjesečno, dok iznos od 50,00 kuna podmiruju same polaznice.

 

Povodom Svjetskog dana zdravlja danas su ih posjetili predstavnici Grada Labina te im uručili letke- podsjetnik za žene starije od 50 godina na temu „Čuvajmo zdravlje preventivnim ginekološkim pregledima“.

 

Vježbe se odvijaju dva puta tjedno, u jutarnjim satima, u trajanju od 60 minuta, uz iznimku ljetnih mjeseci (srpanj - rujan) kada je ljetna stanka.

 

Osteoporoza je bolest koju karakterizira smanjenje gustoće kostiju, uslijed čega kosti postaju porozne. Tako su kosti oboljelih od osteoporoze izrazito krhke i osjetljive na traume, te sklone čestim frakturama. Bolest je česta i zahvaća najčešće starije osobe, a osobito žene (u 75% slučajeva).

 

osteoporoza prevencija žene zdravlje vježba