Proglašenjem najljepših okućnica počelo obilježavanje Dana Grada Labina

Proglašenjem najljepših okućnica počelo obilježavanje Dana Grada Labina

10.8.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dodjelom nagrada za najljepše okućnice-balkone Grada Labina danas su započele  svečanosti u povodu obilježavanja Dana Grada Labina. Stoga je na prigodnoj svečanosti labinski gradonačelnik Tulio Demetlika kazao kako je običaj da se za rođendan nešto poklanja: (ton – Tulio Demetlika).

Prosudbena komisija koju su činili Lori Luketa Dagostin iz Komunalnog poduzeća „1. Maj“, Donald Blašković, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i Radmila Paliska Kos, direktorica Turističke zajednice, je temeljem prijedloga sedam mjesnih odbora, najljepšom okućnicom u Rapcu proglasila onu obitelji Jakovčić, u Ripendi okućnicu obitelji Grubišić, a  u Gornjem Labinu okućnicu obitelji Višković.

Najljepšu okućnicu u Labinu donjem ima obitelj Čekada, dok je na Kapelici nagradu za najljepšu okućnicu zaslužila obitelj Milevoj. Obitelj Čekada ima najljepšu okućnicu na Vinežu, a na Katurama obitelj Hrvatin. Lori Luketa Dagostin kaže kako je komisija prilikom ocjenjivanja vrednovala: (ton – Lori Luketa Dagostin).

Vlasnici najljepših okućnica nagrađeni su skulpturom Garofula, radom akademskog kipara i slikara Josipa Diminića, oslobađanjem od plaćanja komunalne naknade na rok od šest mjeseci, kao i oslobađanjem od plaćanja naknade za odvoz smeća također na rok od šest mjeseci, te poklon bonom rasadnika „Dives“.

Jedan od nagrađenih danas je slikovito primijetio, kako bi se u nagrađivanje iduće godine, a s obzirom na veliku sušu i veliku potrošnju vode u održavanje okućnica, trebao uključiti i „Vodovod“.

 

Više fotografija na: Radio Labinu

 

 

najjljepše okućnice dani grada labina donald blašković lori kuleta dagostin demetlika