Produženi boravak za labinske osnovnoškolce

Produženi boravak za labinske osnovnoškolce

14.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Posljednjih godina sve je veći interes i potreba roditelja za produženim boravkom djece u osnovnoj školi. Škole time dobivaju novu i zahtjevniju ulogu, koja od zaposlenika zahtijeva organiziraniju skrb za dijete tijekom cijelog dana.

 

U labinskim osnovnim školama Matija Vlačić i Ivo Lola Ribar ove školske godine djeluje ukupno 7 grupa produženog boravka. Govori Loreta Blašković, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opću upravu u Gradu Labinu: (ton – Loreta Blašković).

 

Grupe su sastavljene kao homogene skupine učenika istog razrednog odjeljenja ili kao heterogene skupine učenika sastavljene od dva ili više razrednih odjela. Osim redovnog rada, učiteljice iz produženog boravka pružaju pomoć u učenju učenicima od 5. do 8. Razreda te sudjeluju u brojnim aktivnostima na nivou škole i lokalnoj zajednici. A kolika je cijena produženog boravka: (ton – Loreta Blašković 1).

Osim toga, Grad Labin kroz socijalni program u potpunosti pokriva i troškove za učenike težeg materijalnog stanja, a to pravo ostvaruju djeca čiji su roditelji korisnici socijalnog programa, stradalnici Domovinskog rata, djeca iz jednoroditeljskih obitelji ili obitelji samohranog roditelja s dječjim doplatkom, kao i djeca iz obitelji s troje ili više djece koja ostvaruju pravo na dječji doplatak. Grad Labin tako pokriva troškove za 33 učenika osnovnih škola. Produženi boravak predviđen je za učenike nižih razreda osnovne škole i traje do 16:00 sati, a Grad Labin za navedene programe izdvaja ukupno 1.246.704,00 KN.

 

 

obrazovanje loreta blašković produženi boravak djeca doplatak