Produženi boravak ove školske godine i za "trećaše" i "četvrtaše"

Produženi boravak ove školske godine i za "trećaše" i "četvrtaše"

30.8.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nakon što su na adresu labinskih osnovnih škola, ali i gradske uprave, pristigli brojni upiti roditelja u vezi organizacije produženog boravka u nižim razredima, koncem prošlog tjedna napokon su dočekane dobre vijesti - svi mališani moći će ga, barem za sada, polaziti na način kako su to činili i prije pojave pandemije koronavirusa.


Sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022., koje su 26. kolovoza ove godine izdane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, dozvoljava se spajanje kombiniranih grupa produženog boravka u nižim razredima osnovnih škola. Preciznije, dopušteno je miješanje djece i učenika različitih odgojno-obrazovnih skupina koji su slične dobi i uobičajeno provode školske i izvanškolske aktivnosti zajedno s drugom djecom, u što ulazi i organizacija produženog boravka kao i drugih izvannastavnih aktivnosti. Učenici nižih razreda također nisu obvezni nositi zaštitne maske tijekom boravka na nastavi.


„Već više od mjesec dana neprestano smo u kontaktu s velikim brojem zabrinutih roditelja zbog produženog boravka njihove djece koja će sada pohađati treće i četvrte razrede. Izuzetno mi je drago da nacionalne mjere omogućuju da se boravak djece u školama, a posebno onih mlađih uzrasta, barem djelomično vrati u "staro normalno". Grad Labin je u posljednjoj je školskoj godini financirao 11 grupa produženog boravka, u dvije osnovne škole čiji je osnivač. Isti broj grupa bit će organiziran i u novoj školskoj godini, s time što će, zbog mogućnosti kombiniranja skupina, sva djeca nižih razreda imati mogućnost produženog boravka, sve dok sadašnje epidemiološke mjere i preporuke ostanu na snazi.“ - ovim je povodom izjavila Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina.

produženi boravak škola