Produžen ugovor o korištenju prostora Župe Srca Isusova Marcilnica

Produžen ugovor o korištenju prostora Župe Srca Isusova Marcilnica

29.1.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jutros je u prostorijama Dnevnog boravka Marcilnica upriličeno potpisivanje novog Ugovora o korištenju prostora uz nazočnost gradonačelnika Grada Labina Tulia Demetlike, župnika Željka Zeca i ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Raša, Esme Radičanin.

Ovim ugovorom Biskupija Porečko-Pulska i Župni ured Labin Gornji produžuju na korištenje opremljeni prostor Župe Srca Isusova Marcilnica Labin na rok od pet godina, Domu za starije i nemoćne osobe Raša koji je u okviru svoje djelatnosti organizira Dnevni boravak starijih osoba kojeg podupire Grad Labin.

 

Dnevni boravak, koji je otvoren svakog radnog dana od 7:00 do 16:00 sati, trenutno koristi 16 osoba, za koje se svakodnevno skrbi njegovateljica i medicinska sestra. Korisnicima je na raspolaganju obiteljski liječnik, a obroci se dopremaju iz Doma za starije i nemoćne osobe Raša.

Ravnateljica centra, Esma Radičanin izdvojila je da su bili pioniri ovakvog projekta na području Labinštine, no zadovoljni su projektom u cjelini. Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika također je pozdravio projekt te naglasio važnost skrbi za osobe treće životne dobi. Korisnici centra imaju osiguran prijevoz od kuće do Centra u pratnji medicinske sestre.

župa srca isusova esma radičanin dnevni centar marcilnica marcilnica dom za starije i nemoćne demetlika najam