Produžen rok za prijavu popisivača i kontrolora za Popis stanovništva 2021.

Produžen rok za prijavu popisivača i kontrolora za Popis stanovništva 2021.

16.7.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nedavno objavljen Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora za Popis stanovništva 2021. godine produžuje rok za prijavu do 18. srpnja zbog nedovoljnog broja prijavljenih kandidata za popisivače i kontrolore.

Popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa koja će se provoditi od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani.

Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021.

Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača te im daju smjernice za rad, tijekom trajanja Popisa s njima održavaju sastanke i pružaju im metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat prikupljenih podataka te obavljaju druge poslove utvrđene metodologijom Popisa.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama POPISA popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Popisivačima i kontrolorima se isplaćuje naknada  ovisno o broju popisanih kućanstava.

Kandidati će o izboru biti obaviješteni elektroničkom poštom.   

Detaljnije informacije pronađite na stranicama Državnog zavoda za statistiku.

popis stanovništva zavod za statistiku