Pripadnici labinske treće bojne obišli nekadašnje položaje u Otočcu

Pripadnici labinske treće bojne obišli nekadašnje položaje u Otočcu

14.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U neuništivu ličku srdačnost i izrazitu gostoljubivost iznova su se, za nedavnog posjeta Otočcu, koji su u domovinskom ratu branili prije 16 godina, uvjerili pripadnici treće bojne 119. istarske brigade. Obišavši nekadašnje položaje, 50-ak Labinjana prisjetilo se surovosti, ali i draži ličke zime te toplih trenutaka proživljenih u tamošnjim domaćinstvima. Da Ličani ne zaboravljaju pruženu ruku u teškoj situaciji, dokazali su u Ličkom Ribniku ispred obnovljene crkve Svetih Petra i Pavla te priređenom gozbom u hotelu Mirni kutak u Otočcu.


- Pozdravilo nas je, već tradicionalno, svako domaćinstvo, dočekavši nas s punim stolovima slastica. Spomenuli smo se vremena kada se pisala povijest, a Istra branila u Lici i na gospićkom ratištu. Ova je povezanost, gledajući s vremenske distance, uistinu izrasla u pravu, toplu ljudsku priču, raport je Romana Smoljana, inače zapovjednika prve satnije.
U znak zahvalnosti, domaćini namjeravaju u Ličkom Ribniku napraviti svojevrsnu spomen-sobu svim postrojbama koje su djelovale na ličkom ratištu.

I. R.

Otočac domovinski rat branitelji 119. brigada Lika