Priopćenje udruge Naša zemlja povodom blokade prometnice

Priopćenje udruge Naša zemlja povodom blokade prometnice

9.10.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Dana 08. listopada 2009. godine stanovnici pićanskog luga nisu bili u prilici svečano obilježiti hrvatski praznik Dan neovisnosti budući da su od ranih jutarnjih sati suočeni s još jednom u nizu okupacijom životnog prostora dimom i smradom iz Rockwoola.

Mjerodavne institucije još jednom su dokazale kako ne vrše svoju dužnost te nitko nije stao u zaštitu ljudi kao ni njihovih Ustavnih prava.

Odgovor od strane Rockwoolovog susjedstva stigao je u ranim prijepodnevnim satima spontanim okupljanjem mještana ispred tvornice te je isti u večernjim satima nastavljen pasivnim ometanjem prometa kontinuiranim prelaženjem pješačkih prijelaza na državnoj cesti D64 u mjestu Potpićan. Policija je na mjestu događaja prisutna od ranih prijepodnevnih sati. 

Unatoč učestalom negodovanju mještana pićanskog luga Rockwool i dalje radi te zagađuje bez uporabne dozvole, adekvatne kontrole evidentnog zagađenja zraka, vode i tla. Općinske, županijska i državna vlast ostaju gluhe na vapaje ogorčenog stanovništva te i dalje ništa ne poduzimaju po pitanju rješavanja gordijskog čvora zvanog Rockwool – rak rane ovog dijela Istre.  

Aktivisti udruge «Naša zemlja»

naša zemlja rockwool rockwool adriatic potpićan prosvjed dan nezavisnosti