Priopćenje Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Labina povodom svirepog ubojstva mlade labinjanke

Priopćenje Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Labina povodom svirepog ubojstva mlade labinjanke

26.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Sa zgražanjem osuđujemo  nemili događaj koji se dogodio u našem gradu 23. 12. 2010., a u kojem je život  tragično izgubila  naša mlada sugrađanka.

 

 

Od nadležnih institucija zahtijevamo brzu i efikasnu istragu, te najstrožu  kaznu za počinitelja.

Tražimo od svih relevantnih subjekata da vjeruju ženama  kada prijavljuju bilo kakav oblik nasilja nad njima te da ih se zaštiti od nasilnika i zlostavljača. 

Ovaj labinski događaj dodatno je upotpunio ionako crnu statistiku nasilja nad ženama u Istarskoj županiji u kojoj je u  proteklih šest godina  ubijeno osam žena i dvoje djece dok je u  Hrvatskoj  u istom razdoblju ubijeno više od stotinu žena te desetero djece.

 

 

Pozivamo  sve žene - žrtve nasilja sa područja Grada Labina  da se osnaže i prijave svako nasilje nad njima.

 

Za psihološku i pravnu pomoć mogu se obratiti Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Grada Labina na telefon 852-731 ili  Sigurnoj kući Istre  koja je  dostupna svim ženama iz Istarske županije putem broja telefona 500-148 radnim danom od 09,00 do 13,00 sati, a ponedjeljkom i petkom i u popodnevnim satima od 17,00 do 19,00 sati.

 

Eni Modrušan, predsjednica Povjerenstva

 

ubojstvo labin specijalna policija smrt samački dom crna kronika poduzetnički inkubator policija kazneno djelo povjerenstvo za ravnopravnost spolova