Priopćenje liste Nezavisni zajedno povodom raspisivanja izbora

Priopćenje liste Nezavisni zajedno povodom raspisivanja izbora

19.4.2017. // Macronet

Povodom raspisivanja lokalnih izbora , pozivamo građane Labina da se odazovu na izbore i iskoriste svoje ustavom zagarantirano biračko pravo.
 
Na dosadašnjim izborima na glasanje je izlazilo manje od polovica labinskih birača, od toga nešto manje od pola bili su glasači svih labinskih oporbenih stranaka, a ostalo su bili oni koji su interesno vezani za Grad, gradsku vlast i gradske tvrtke.
 
Oni su disciplinirani birači koji već dva i i pol desetljeća podupiru labinsku gradsku vlast i održavaju je na vlasti. Oni će, nedvojbeno je, i na ovim izborima disciplinirano obaviti svoju ustaljenu praksu. Njih je na zadnjim izborima bilo 1841, od 4819 izašlih na izbore. Ostalih 5805 nije izašlo na izbore.
 
Nemamo ništa protiv tih birača, ali zapitajmo se da li je primjereno i korektno da tih manje od 2000 birača svake izborne godine određuje vlast u gradu Labinu sa 10624 birača, tj. vlast manjine nad većinom , a da oko 6000 birača ostaje podalje od birališta. Kada bi većina od ovih 6000 birača koji inače ne glasuju izašla na birališta, mogli bi reći da je Labin dobio vlast većine građana, a to dragi birači, ovisi o vama. Ne bismo trebali dozvoliti da tih 18% birača, odnosno 1841 glasač, koliko ih je na prošlim izborima glasalo za vladajuću većinu, odlučuje o sudbini preostalih 8783 birača u Labinu.
 
U našem gradu učinjeno je i dobrih stvari, no nedovoljno da bi mogli biti zadovoljni. Činjenica je i da su učinjene, a i dalje se čine loše radnje, kao i da nisu učinjene mnoge bitne stvari i aktivnosti koje su se mogle i trebale učiniti.
 
Uvjereni smo da građanima Grada Labina može biti bolje, ali trebaju birati ljude koji znaju i koji su, što je najvažnije, slobodni u donošenju odluka. U vlasti a naročito u vijeću nam trebaju slobodoumni ljudi koji odluke donose slobodno, svojim razmišljanjem i bez uputa i straha od politike. Stoga nemojmo dopustiti da na glasanje, kao do sada, u najvećem broju izađu samo oni glasači koji su interesno vezani za one koji su na vlasti i koji ne žele promjene.
 
Pozivamo građane Labina da izađu na izbore i daju svoj glas listama koje se bore za drugačiji Labin i drugačije upravljanje gradom.
 
Labin, 19.04.2017.
 
NEZAVISNI ZAJEDNO!

nezavisni zajedno izbori2017 lokalni izbori labin grad labin