Prijem za uspješne sportaše Grada Labina

Prijem za uspješne sportaše Grada Labina

24.1.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada zajedno s  tajnikom Sportske zajednice Sinišom Verbancem, primila je u četvrtak 23. siječnja labinske sportaše, osvajače državnih medalja te državne reprezentativce u svojim sportovima u 2019. godini.

Grad Labin se može pohvaliti zaista velikim brojem uspješnih sportaša ovoga kalibra, pa su ovom prilikom na primanju kod Zamjenice bili treneri i sportaši judo kluba „Ippon“, jedriličarskog kluba „Kvarner“, kick-boxing kluba „Budokai“, teniskog kluba „Rabac“ te boćarskog kluba „Labin“:

 JK IPPON – 5 osvajača medalje na Prvenstvu Hrvatske:

1)           Petar Basanić (veteran, 2. mjesto)

2)           Matija Sinožić (mlađi kadeti, do 16 god., prvak)

3)           Lukas Jakovljević (mlađi kadeti, do 16 god., 3. mjesto)

4)           Edib Jagodić (stariji dječaci, 3. mjesto)

5)           David Sandić (stariji dječaci, 3. mjesto)

6)           Trener Vedran Pizentić

JK KVARNER:

1)           Laura Batelić, medalja na PH optimist plus

2)           Trener Vlado Matijević

KBK BUDOKAI:

1)           Marino Faraguna (prvak HR i reprezentativac)

2)           Laura Batelić (medalja)

3)           Paolo Lazarić (prvak HR)

4)           Alan Tursunović (prvak HR)

5)           Trener Josip Faraguna

TK RABAC:

1)           Viktoria Hrvatin (nastup u reprezentaciji)

2)           Trener Bojan Baznik

BK LABIN:

1)           Trener Romano Grižančić

 
Zbog neodgodivih obaveza, Fran Mileta, jedini rukometaš u povijesti Hrvatske koji je u istoj godini nastupio za 3 različite državne selekcije, najbolje juniorsko desno krilo svijeta, osvajač srebrne medalje sa SP te boćari i boćarice čija ženska ekipa su prvakinje Hrvatske ekipno, a Nives Jelovica i pojedinačno, dok medalju sa Prvenstva Hrvatske ima i Tanja Grubiša te muška ekipa - pobjednici 3. HBL zapad, nisu prisustvovali prijemu.

„Čestitam vam na svemu što ste postigli. Grad Labin kontinuirano radi na poboljšanju sportske infrastrukture u gradu, te smo nakon realiziranih projekata Sportskog centra i boćarske dvorane, za ovu godinu u proračunu osigurali sredstva za izradu glavnog projekta pomoćnog nogometnog igrališta u Vinežu. Jednako tako, gotov je glavni projekt za gradski stadion. Svake godine vas ima sve više, činjenica je da se sportom u našem gradu bavi velik broj ljudi i veseli što smo, zbog svega što činimo da uvjeti budu svakim danom bolji, i izvan Labina prepoznati kao dobar primjer. Želim vam prije svega da uživate u onome što radite, a ovakvi uspjesi su nagrada za vaš trud i odricanje i velika motivacija za budućnost. Grad Labin će i dalje, u okviru svojih mogućnosti, pratiti sve potrebe labinskog sporta.“ – izjavila je Federika Mohorović Čekada

Tajnik SZGL Siniša Verbanac zahvalio je Gradu Labinu na praćenju sporta, velikim ulaganjima i pružanju odličnih uvjeta sportašima. Naglasio je i važnost velikog broja djece i mladih uključenih u sport na području Grada Labina, čak 1000 djece je aktivno uključeno u rad nekog od sportskih klubova u Labinu, a s time dolaze i ovakvi rezultati.

Riječ su dobili i sportaši koji su svi redom zahvalili Gradu i Sportskoj zajednici na praćenju sportskih udruga, te pohvalili sportske objekte u gradu i uvjete koji su izuzetni.

Svim sportašima uručen je prigodni poklon, uz želje za još bolje sportske rezultate u ovoj godini.


FOTOGRAFIJEprijem sport romano grižančić siniša verbanac federika mohorović čekada