LC Live

Prijem za najuspješnije učenike

Prijem za najuspješnije učenike

12.6.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na kraju još jedne školske godine Grad Labin upriličio je prijem za učenike labinskih osnovnih škola Matije Vlačića i «Ivo Lola Ribar», Srednje škole Mate Blažine, Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana i Centra Liče Faraguna koji su tijekom školske godine 2013/2014. sudjelovali na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama i ostvarili zavidne rezultate.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika čestitao je mladim uspješnim sugrađanima na postignutom uspjehu na školskim natjecanjima te naglasio da je prioritet gradske uprave stvoriti sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje koje je temelj svake zajednice, pa tako i našeg grada. Istaknuo je važnost ulaganja u znanje te da se uz uporni rad postižu vrhunski rezultati. Grad Labin je, zahvaljujući školama i vrijednim učenicima koji se plasiraju na natjecanja, predstavljen na najbolji mogući način u gradovima diljem Republike Hrvatske, ali i šire. Prisutnima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Bruno Hrvatin koji je uz čestitke istaknuo da njihov uspjeh pruža pozitivan primjer drugima vršnjacima na zadovoljstvo roditelja, profesora i okoline.

 

Posebno su pohvaljeni učenici Centra Liče Faraguna koji su učestvovali na državnim sportskim igrama za djecu sa posebnim potrebama u Poreču te je korisnica Centra Sanja Nežić osvojila srebrnu medalju u trčanju.

 

Kvalitetnu suradnju Grada Labina i škola potvrdili su Miro Alilović, ravnatelj Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Edi Juričić, ravnatelj Osnovne škole Matije Vlačića, voditeljica Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana Melita Lasek i ravnateljica Centra Liče Faraguna Elide Juričić koji su zajedno sa labinskim učenicima i njihovim mentorima prihvatili prijedlog da Grad Labin mlade talente nagradi zajedničkim izletom, a na prijemu su im simbolično uručeni blokovi i kemijske olovke s logom Grada Labina. 

 

prijem učenici obrazovanje demetlika uspjeh