Prijem za nagrađene stipendiste s područja Grada Labina

Prijem za nagrađene stipendiste s područja Grada Labina

28.12.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika održao je danas tradicionalan prijem za nagrađene stipendiste s područja Grada Labina. Naime, na osnovi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Grada Labina, ukoliko u tijeku primanja stipendije na kraju obrazovne školske/studijske godine učenik ostvari prosječnu ocjenu 4,60 i više, a student prosječnu ocjenu 4,00 ili ocjenu najmanje 25% višu od postignutog prosjeka upisane godine u protekloj studijskoj godini a na temelju podnesenog i potkrijepljenog zahtjeva sa dokazom škole/visokog učilišta, gradonačelnik može odobriti isplatu jednokratne nagrade u visini jedne mjesečne stipendije.

 

U školskoj/studijskoj godini 2008/2009. pravo na jednokratnu nagradnu stipendiju ostvarilo je troje učenika u iznosu od 550,00 kuna i 41 student u iznosu od 750,00 kuna. U odnosu na protekle godine gotovo je dvostruko povećan broj nagrađenih studenata, kada je nagradnu stipendiju dobivalo prosječno dvadesetak studenata. U školskoj/studijskoj godini 2007/2008. nagradnu stipendiju dobila su 23 studenta i 2 učenika. Iz gradskog se proračuna za ovu godinu ukupno izdvaja 1.170.000 kuna za stipendije učenicima i studentima.

 

Tom je prigodom labinski gradonačelnik Tulio Demetlika istaknuo važnost ulaganja u znanje i obrazovanje svojih mladih sugrađana. Istaknuo je da je upravo na prošlogodišnju inicijativu studenata izmijenjen Pravilnik o stipendiranju te da je želja svih nas imati grad sa što većim brojem obrazovanih kadrova koji će jednog dana preuzeti odgovornost za upravljanje i razvoj našeg grada. Gradonačelnik je svim učenicima i studentima zaželio sretne i ugodne blagdane i uspješnu 2010. godinu.

 

Prisutnim učenicima i studentima obratio se i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Bruno Hrvatin i Stručna suradnica za predškolski i školski odgoj i obrazovanje, sport i tehničku kulturu Eni Babić, koji su svim učenicima i studentima čestitali na postignutom uspjehu i zaželjeli uspješnu 2010. godinu.

 Zaključak o dodjeli jednokratne nagradne stipendije 2009.pdf73.49 KB

 

Radio Labin:

Nagradna studentska stipendija u visini je mjesečne stipendije, odnosno 750,00 kuna za studente i 550,00 kuna za učenike. Grad ukupno stipendira 131 studenta  i  21 učenika. Tom prilikom gradonačelnik je izdvojio (Prilog Tulio Demetlika). Hrvatin je izdvojio kako nije mala stvar biti među najboljima. Mišljenja je da je novac za stipendije, najbolje uloženi proračunski novac. Eni Babić kazala je da bez obzira na tešku situaciju Grad  isplatio sve stipendije (Prilog Eni Babić).

 

 

 

stipendije nagradne stipendije obrazovanje stipendisti studenti učenici prijem demetlika eni babić