Prihvaćen Proračun Općine Raša u visini 13,8 milijuna kuna

Prihvaćen Proračun Općine Raša u visini 13,8 milijuna kuna

14.12.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Raša vijećnici su prihvatili Proračun za 2011. godinu u visini 13,8 milijuna kuna. Pristigla su tek četiri amandmana vijećnika Seifudina Mulahalilovića i Zuhdije Buljubašića. Mulahalilović je predložio da se za opremu dječjih igrališta umjesto predviđenih 5.000,00 kuna izdvoji 20.000,00 kuna te da sredstva namijenjena NK „Raša 1938.“ ostanu na razini prošlogodišnjih, točnije 220.000,00 kuna. Buljubašić traži da se za obilježavanje Bajramskih blagdana u Proračunu planira iznos od 10.000,00 kuna te da se za sufinanciranje udžbenika osnovnih škola u Proračunu planira iznos od 50.000,00 kuna. Vijećnici u svojim amandmanima nisu predvidjeli gdje bi se sredstva oduzela za povećati spomenute stavke. Predlagač, odnosno Načelnik, ali ni Općinsko vijeće nisu prihvatili amandmane.  

Što se dječjih igrališta tiče Knapić je kazao kako u skladištu imaju opremu u vrijednosti 20.000,00 kuna. Iduće godine također računaju na jednu donaciju tako da bi iznos od 5.000,00 kuna bio dostatan. Što se tiče NK „Raša 1938.“ kazao je kako se klub treba usmjeriti ka donacijama i sponzorstvima, ali njegova budućnosti nikako neće biti upitna.

 

Ukoliko bude bila dovedena u pitanje budućnost kluba, Općina će uskočiti. Što se tiče Bajramskog slavlja, Knapić je izdvojio da je Općina uvijek sufinancirala proslavu Bajrama ukoliko nema političke konotacije. Ako bude bilo potrebno sredstva će se izdvojiti iz reprezentacije načelnika. Što se tiče udžbenika još uvijek se čeka odluka Ministarstva o novom modelu financiranja udžbenika kao i usklađenje programa Osnovne škole „Ivan Batelić“ s ostalim školama Labinštine. Ukoliko izostane potpora Ministarstva te ako škola ne dogovori jednaki program kao ostale škole na Labinštini, Općina će sufinancirati nabavku udžbenika.

 

općina raša raša proračun sufinanciranje bajram pino knapić nk raša 1938