Prigodni kulturno-umjetnički program posvećen "Noći knjige" u labinskoj Srednjoj školi

Prigodni kulturno-umjetnički program posvećen "Noći knjige" u labinskoj Srednjoj školi

1.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Prigodan program posvećen Noći knjige pod nazivom „Zvijezde u knjižnici“ održan je 29. travnja u knjižnici labinske Srednje škole Mate Blažine. Bila je to prilika za predstavljanje najboljih uspjeha učenika Škole na ovogodišnjih smotrama iz kulturno-umjetničkog područja u organizaciji profesorica Majde Milevoj Klapčić i Amneris Ružić Fornažar.
„Zvijezde“ su bili uspješni učenici koji su upriličili priredbu za svoje profesore, roditelje, prijatelje i sugrađane. Anđelika Licul, Eman Pozderović i Rea Žigant nastupali su sa skečom na njemačkom jeziku kao posljednja generacija koja uči njemački kao prvi strani jezik pod mentorstvom profesorice Elvijane Frančula Tenčić.

Glazbene točke izveli su Teo Rocco na gitari, Leonarda Giannini na violini i Bruno Falco na klaviru pod mentorstvom profesorice Nerine Ševrlice Bolfan. Lucija Miletić prikazala je monolog iz romana Emily Lockhart „Lažljivci“ kojim je ostvarila plasman na županijsku smotru LiDraNo pod mentorstvom profesorice Amneris Ružić Fornažar.

Dramsko-scensku izvedbu bajke u rimovanim stihovima labinskog pjesnika Daniela Načinovića „Bajku o potonulim zvonima“ izvela je dramska grupa „Flacius“ u sastavu Marija Lalović, Leonarda Gianinni, Lucija Miletić, Elin Miletić, Elin Franković, Luka Hrvatin, Moreno Škopac, Stela Dermit, Nina Negovanović i Matteo Mohorović također pod mentorstvom profesorice Amneris Ružić Fornažar. Oni su bili sudionici državne smotre LiDraNo u Šibeniku krajem ožujka te su time stekli najveće priznanje i pohvalu za svoj rad.
(Tekst i foto: Amneris Ružić Fornažar, foto: Anamarija Šumberac)


ssmb.hrnoć knjige amneris ružić fornažar kultura leonarna gianinni stela dermit daniel mohorović